Kategorier
Ymse informasjon

Oppsagt offshorearbeider: «Jeg får en helt annen livshistorie»

Birte Lauritsen har etter 7 år som offshorearbeider mistet jobben og må nå tilbake til ordinært arbeid som kokk. Ikke bare har hun mistet  halve lønnen, men drømmene og identiteten som offshorearbeidet førte med seg. Hvordan blir den nye historien om hennes liv?

 

10462394_10152692566311605_8526380723035870535_oA: Hvordan reagerte du på oppsigelsen?

B: Jeg ble sjokkert, selv om jeg var forberedt. Det har jo vært nedskjæringer over en lengre periode, men jeg hadde en forestilling om at dette kom til å gå bra og at jeg skulle få beholde jobben gjennom den tøffe tiden og at markedet ville snu igjen innen det var min tur. Jeg hadde jo tross alt syv års ansenitet og ved sist oppsigelsesrunde i mitt firma, var det langt fra min plass i ansenitetsrekken.

 

A: Hvilke konsekvenser får dette for din økonomi?

B: Alle drømmene jeg hadde om å pusse opp huset og reise på fine ferier kan jeg bare glemme. Fra nå av blir det hardt strev å jobbe for å tjene til nedbetalingen av huslånet og det dyre billånet. Tidligere kunne jeg ta meg råd til en ferie når jeg ønsket og hadde muligheten til å reise i friperiodene som varte i 4 uker, nå må jeg spare opp i lang tid for samme typer ferier som jeg og familien min har blitt vant til.

 

A: Hvordan påvirker dette livshistorien din?

B: Hele livet mitt vil bli påvirket av dette. Livshistorien min nå vil bli at jeg jobbet hardt som kokk for lite penger og må streve for å få endene til å møtes og at jeg hadde veldig flaks som i en liten periode på syv år fikk oppleve Nordsjøeventyret og kunne leve et liv i luksus og med store forhåpninger for fremtiden og pensjonstilværelsen.

Legg igjen en kommentar