Kategorier
Aktuelt: Allment Ymse informasjon

Apper for Alle

Har du hørt om millionæren Håkon Bertheussen? Et enklere spørsmål å stille vil være om du har hørt om spillapplikasjonen Wordfeud. Ordpuslespillet har siden det ble lansert i 2010 oppnådd stor suksess og det er noe utvikler Håkon Bertheussen fortsatt tjener store summer på. Applikasjonen utviklet av tromsøværingen har blitt lastet ned omtrent 25 millioner ganger. Men hvordan oppnår man en slik oppslutning?

index
(Foto: Flicr)

Utvikling og distrubisjona av applikasjoner er altså et potensielt marked for store summer. Men hva skal til for at applikasjoner oppnår internasjonal oppmerksomhet? Ifølge Statista var det i juli 2015 tilgjengelig ca 1.500.000 applikasjoner på Apple App store. Det sier seg selv at alle disse ikke sørger for den suksessen Håkon Bertheussen har oppnådd fra året 2010 og til i dag. Andre populære applikasjoner i dag er for eksempel Snapchat, Instagram og Vipps. Det som gjør de populære er ikke alltid like enkelt å svare på. Veien fra idé til millioninntekt i appmarkedet er ikke alltid så enkel som man ønsker å tro. Med en stadig økning i bruk av teknologi øker forespørselen og forventningene for hvilke funksjoner applikasjonen tilbyr. Det å være kreativ, nytenkende og ikke minst heldig er krav som stadig blir større og sjansene for at applikasjonen flopper er der. Mange applikasjoner i dag er ment som sosiale verktøy eller for å gjøre hverdagen litt enkelere og det finnes ikke bare én applikasjon som tillater deg å dele bilder, chatte, eller forklarer hvordan du smører skiene dine. Innovasjon Norge tipser deg om hva du bør tenke på når du selv skal komme med en idé for en applikasjon. Det er blant annet et marked for problemløsning, det skal være innovativt og det må se bra ut:

 

  1. Tenk ut en idé som løser et problem for folk, som helst ingen andre løser i dag.
  2. Finn ut hvordan du skal tjene penger på tjenesten/produktet.
  3. Legg en plan for hvordan tjenesten/produktet skal vokse seg stor.
  4. Tjenesten/produktet må være visuelt lekkert.
  5. Test ideen på venner og familie – «input» fra andre er særdeles viktig.
  6. Få om bord noen «smarte hoder» – erfarne rådgivere.
  7. Ikke selg noe som helst før du virkelig trenger pengene.

 

Markedet er stadig i økning og konkurransen øker. Så før du tror du har kommet med en genial idé som vil revolusjonære applikasjonsbruken, ta en titt på punktene ovenfor og tenk to ganger. Du kan like gjerne ha en god tanke, men tilfeldighetene spiller også inn.

Ett svar til “Apper for Alle”

Bra sak, men savner henvisning til kilder. Dette er jo interessant stoff som er hentet et eller annet sted fra

Legg igjen en kommentar