Kategorier
Aktuelt: Allment

Endelig er han her, Djevelens advokat.

9718519597_231fdc4383_k

Da den enorme seersuksessen Breaking Bad nådde sin klimatiske slutt i fjor høst, etterlot serien et enormt vakuum. Verken skaperne eller publikum hadde fått nok av de moralsk dekadente karakterene som serien hadde portrettert perfekt sesong etter sesong.

Aldri før har sjelelig fortapelse, groteske slumpetreff og amfetaminsniffende, mentalt fragmenterte gjengledere blitt glorifisert og elsket så høyt i en TV-serie.

Derfor var det med ekstase at Better Call Saul ble annonsert – en såkalt spinoff-serie som skal omhandle advokaten som representerte antiheltene i Breaking Bad – Saul Goodman, en inkarnert antitese av forsvarlig etikk.

 

Prefase til Breaking Bad

Til tross for at Better Call Saul skal foregå i samme fiktive univers og i samme pittoreske ørkenby som Breaking Bad, ligger den seks år før moderserien på tidslinjen. Dette har dermed gitt mulighet for plassering av andre karakterer fra den elskede serien som gjesteroller.

I likhet med den originale føljetongen, skal også Better Call Saul omhandle den moralske forringelsen til mennesker gjennom de frie valg i søken etter hva alle vil ha; lykke – også kalt penger. Likheten i konseptet er dermed slående.

 

Sauls varme velkomst

Kritikere fra anerkjente tidsskrifter som The Washington Post, The Rolling Stones Magazine og The Esquire mottok serien positivt, med et hint av sunn skepsis. I sistnevnte ble serien til og med omtalt som bedre enn Breaking Bad sin pilotserie – noe som er litt av en bragd skal man gå ut i fra karakteren serien har på IMDB.

Skaperen av universet, Vince Gilligan, tviler der imot på om seriens popularitet noensinne vil stige til nivået av den originale føljetongen Breaking Bad. AMC har uansett allerede gitt grønt lys for en andre sesong av advokatserien Better Call Saul – før den har blitt gitt ut.

I dag, 9. februar 2015, slippes første episode av serien på streametjenesten Netflix.

Det er på tide å ønske lurendreiernes høye forsvarer velkommen.

Legg igjen en kommentar