Kategorier
Aktuelt: Fagleg

Prinsesse på prøve

Prinsesse Märtha Louise har den siste tiden vært ute i hard vær og høster kritikk fra fjern og nær for sine relasjoner til personer som kan knyttes til «alternative» miljøer. Spesielt har kritikken vært rettet mot hennes samarbeid med det selverklærte mediumet Lisa Williams, som er kjent for å ha mulighet til å oppnå kontakt med de døde.

Prinsessen sammen med sin forretningspartner Elisabeth Noreng og mediumet Lisa Williams (Foto: Christian Roth Christiansen)
Prinsessen sammen med sin forretningspartner Elisabeth Noreng og mediumet Lisa Williams (Foto: Christian Roth Christiansen)

En rekke europeiske kongehuseksperter har i følge Dagbladet reagert kraftig på prinsessens forretningsvirksomhet med Williams, og anbefaler nå kongen å gripe inn.

Det er ikke første gang prinsesse Märtha Louise sine forretninger blir debattert i mediene. For noen år siden oppstod det offentlige diskusjoner rundt hennes kontroversielle engleskole, og den britiske kongehuseksperten Robert Fitzwilliams mener det er kritikkverdig at Prinsessen opptrer med sin kongelige tittel i slike sammenhenger.

Samtidig mener redaktøren av den danske avisen Politiken at Märtha alltid har gått sine egne veier og tatt individuelle beslutninger. Han understreker også at alle europeiske kongehus beveger seg mot nye tider. Han forklarer videre at synet på de kongelige i Europa har endret seg, og at europeere i dag har større toleranse ovenfor kongehusene.

I lys av dette kan man spørre seg om Märtha Louise sin tilknytning til det kontroversielle alternative miljøet vil føre til svakere legitimitet for monarkiet blant befolkningen i Norge. Allerede setter mange spørsmålstegn bak monarkiet som styreform. Vil Prinsessens forretninger gjøre at flere stiller seg kritiske til kongehuset?

Ett svar til “Prinsesse på prøve”

Kort og godt, Kristine. Men ingressen, den var lang. Eg ville ha flytta noko av den ned i brødteksten.

Elles er jo dette eit veldig aktuelt tema, med veldig mange stemmer, så om du ville kunne du ha skrive side opp og side ned om kva andre meiner. Spørsmålet er, kva meiner du?

Legg igjen en kommentar