
Det er ikke ofte en har mulighet til å spise virkelig godt i Bergen som student. Det må en del spinking og sparing til, men for enkelte er det verdt det. Noen velger å bruke sine fattige Lånekassen-penger på stadige hjemreiser, klær eller dyre drinker på hippe utesteder, mens andre heller betaler en liten formue for syv matkreasjoner i miniatyr med virkelig god vin til. Jeg er en av de sistnevnte.
Med utsikt mot den Nasjonale Scene ligger Colonialen Kjøkken og Fetevare, som et litt anonymt sted i Engen. Dette er helt klart mitt favorittspisested i Bergen med et fantastisk kjøkken og en overlegen fetevareavdeling som en kan besøke både til frokost og til lunsj. Få vet at det bugner av fantastiske dufter og smaker innenfor disse dørene, og enda færre vil oppleve det. Noen vil nok mene at det er en pretensiøs restaurant med tanke på priser og matmengde, og at en lett vil føle seg utilpass på et slikt sted som en fattig student. I motsetning til andre gode restauranter i byen, er det slett ikke tilfellet på Colonialen. Her har en unge og vitale servitører uten stive uniformer, menyer som man forstår uten å snakke flytende fransk, og et lokale som inviterer til festlig lag, fremfor et måltid i stillhet.
Hvis du har tenkt til å bruke penger på restaurantbesøk, ikke velg en middelmådig restaurant. Du kan lett bruke like mange kroner på Big Horn som på en virkelig god restaurant. Ta sjansen, og du kommer til å oppleve en ny verden innen smaker. Den eneste baksiden ved et besøk på Colonialen, er at det er avhengighetsdannende.